Tento recept zvládne ľahko aj úplný začiatočník. Získate z neho približne pol litra pesta, ktoré uskladnené vydrží v chladničke alebo mrazničke aj rok. Najskôr najemno rozmixujeme listy medvedieho cesnaku spolu so šťavou z citróna. Následne pridáme orechy a olivový olej. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Deň pred varením namočíme kešu orechy do vody. Vodu na druhý deň scedíme a orechy opláchneme. Hrášok očistíme a do varenia pridávame pri izbovej teplote (už rozmrazený). Všetky suroviny spolu rozmixujeme a chvíľu povaríme. Krémovú konzistenciu polievky dotvoria práve kešu orechy, čiže netreba ju ďalej zahusťovať.
Hríby grilujeme na ohni a následne vložíme do žemle. Vegánsku tatársku omáčku vytvoríme z kešu orechov, 4 polievkových lyžíc citrónovej šťavy, soli, 3 polievkových lyžíc vody, mladej cibuľky a pažítky. Uvedené suroviny rozmixujeme a omáčku použijeme na dochutenie burgera. Ten dozdobíme zeleninou podľa chuti.