Nie všetko patrí do koša
Niektoré potraviny, najmä ovocie a zelenina, sa dajú zužitkovať celé. Pre lepší prehľad poslúžia tieto rady:
1. Pred varením koreňovú zeleninu poriadne umyte. Následne šupky z koreňovej zeleniny využite napríklad v polievke.
2. Čisté zemiaky varíme alebo pečieme aj so šupkou.
3. Banánová šupka z bio banánu poslúži ako maska na tvár alebo do banánového chlebíka rozmixujeme banán celý, aj so šupkou.
4. Vňať z mrkvy je výborné dochucovadlo. Rovnako tak listy z reďkovky, ktoré stačí orestovať na kokosovom oleji s cesnakom a píniovými orieškami.
5. Listy z karfiolu sa dajú orestovať alebo rozmixovať do polievky.
6. Avokádová kôstka sa nemusí vyhadzovať. Stačí ju vysušiť a nakrájať a následne sa použije napríklad do smoothie.
7. Šupky z citrónov a pomarančov sa dajú využiť na marmelády. Samozrejme upozorňujeme, že v tomto prípade je ideálne realizovať to z bioovocia.
8. Jadrá z marhuľovej kôstky, slivky a broskyne sú veľmi chutné a jedlé
Aby sme Vám mohli poskytnúť lepšie funkcie, využívame na webových stránkach cookie. Viac si môžete prečítať v zásadách ochrany osobných údajov. Kliknutím na tlačítko Prijať vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookie.