2 50 ml z tejto marinády si odoberieme zvlášť do inej nádoby a odložíme bokom. Medzitým si olúpeme mandarínky, rozdelíme ich na mesiačiky a odstránime šupku. Kúsky mandarínok dáme do marinády a odložíme na 8 hodín do chladničky.
3 Na prípravu zmrzliny vymiešame ručným šľahačom žĺtka, cukor a mletý badián. Smotanu, mlieko, 50 ml mandarínkovej marinády a vnútro zo zvyšného vanilkového struku dáme do hrnca a necháme prevrieť.
4 Smotanovú zmes prelejeme cez sito do zmesi z vaječných žĺtkov a celú túto masu šľaháme šľahačom v horúcom kúpeli 8-10 minút.
5 Zmes naplníme do zmrzlinovača a necháme zamrznúť. Ak nemáme zmrzlinovač, môžeme dať zmes do kovovej misy a nechať 4-6 hodín v mrazničke. Občas premiešame.
6 Lyžicou na zmrzlinu naberieme na tanier jeden kopček zmrzliny, k tomu pridáme marinované mesiačiky mandarínok a trochu samotnej marinády.
Ingrediencie nakúpite: https://www.kaufland.sk/recepty/on-line-kucharka/recept.marinovane-mandarinky-badianovou-zmrzlinou.r_id=Recipe_1854163.html
Ingrediencie
500 ml jablkového džúsu
300 ml sódy
5 ks broskýň
1 hrsť maliny
1 ks citróna
1 polievková lyžica cukru
1 vetvička mäty
trochu ľadovej drviny
Postup
1. Broskyne očistíme a nakrájame na kúsky. Citrón umyjeme, zbavíme kôry a tiež nakrájame. Niekoľko kúskov broskyne odložíme. Zvyšok spolu s citrónom a umytými malinami vložíme do mixéra a rozmixujeme.
2. Mätu umyjeme v studenej vode, potom oberieme lístky z vetvičky. Pridáme ju s cukrom k ovociu a znovu pomixujeme, aby sa roztopil cukor.
3. Do pohárikov dáme ľad, zalejeme šťavou a na okraj pohára napichneme odložené kúsky broskyne.
Ingrediencie nakúpite: Kaufland Avion Shopping Park
Ingrediencie
3 citróny
3 limetky
500 g citrónovej zmrzliny
15-20 lístkov mäty
1 pohár rumu (na prípravu s alkoholom)
50 g hnedého cukru
kôra z limetky na ozdobu
Postup
Do misy vložíme citrónovú zmrzlinu s citrónovou šťavou a limetkami, rumom, cukrom a mletou mätou. Zmes mixujeme asi 30 sekúnd, aby boli všetky zložky dobre prepojené. Keď budeme mať zmes pripravenú, vložíme ju na pár hodín do chladničky a potom premiešame. Hotový produkt dáme zmraziť do mrazničky. Pri verzii bez alkoholu jednoducho vynecháme rum. Podávame ozdobené umytou kôrou z limetky. Prípadne môžeme kopček servírovať v „miske“, ktorá vznikne vydlabaním dužiny z polovice citróna. Kopček dozdobíme lístkom mäty.