Recept na veľkonočného barančeka
Ingrediencie:
300 g polohrubej múky
200 g zmäknutého masla
250 g jemného tvarohu alebo kyslej smotany
4 vajíčka
4 lyžice mlieka
80 g kryštálového cukru
1 vanilkový puding
1 kypriaci prášok
1 vanilkový cukor
Práškový cukor na posypanie alebo čokoládovú polevu
Postup:
Zdobenie
Upečeného sladkého barančeka môžeme zdobiť viacerými spôsobmi. Najjednoduchší je posypať ho jemne práškovým cukrom. Ak ste použili tmavé cesto, môžete ho poliať bielou čokoládovou polevou. Niektoré gazdinky rady zdobia šľahačkou pre vytvorenie efektu kožušteka.
Ďalším zaujímavým spôsobom zdobenia je pomocou bielkovo-citrónovej polevy podobne ako pri zdobení medovníkov. Zdobičkou alebo prostredníctvom vrecúška s otvorenou špičkou kreslíme barančekovi na telo zatočené špirálky.
Oči môžeme vytvoriť z mandlí alebo hrozienok. Na záver nezabudnime barančekovi na krk uviazať mašličku.