Domáca bazová limonáda
40 kvetov bazy
3 citróny
1 kg cukru
2,5 litrov vody
Na jej prípravu budeme potrebovať o trochu viac času, no príprava skutočne stojí za to. Pri trhaní kvetov bazy by sme mali myslieť na to, že ich treba trhať ideálne za slnečného počasia a nie tesne po daždi. Vtedy majú najviac peľu a sirup, ktorý vznikne bude mať výraznejšiu chuť.
Kvety bazy namočíme do prevarenej vody spolu s nakrájaným citrónom necháme cez noc na chladnom mieste macerovať. Na druhý deň scedíme zmes cez gázu alebo čisté plátno a zbavíme sa tak kvetov a citrónov z vody. Túto scedenú vodu privedieme spolu s cukrom do varu a chvíľu povaríme, aby sa cukor dobre rozpustil. Ochladený ho podávame spolu s vodou podľa chuti. Zvyšný sirup skladujeme v chladničke, kde nám sirup vydrží približne mesiac.
Náš AVION tip:
Prvé teplé dni sú tu a s nimi do
Starbucks prichádza jedinečné ovocné osvieženie v podobe troch nových Refreshaâ nápojov s mrazom sušeným ovocím.